تحولات منطقه

به گزارش سایبر نیوز، جهان در آستانه تغییرات بنیادین در بازار کار قرار دارد.

آینده متعلق به این ۴ شریک خواهد بود/جهان در آستانه تغییرات بنیادین در بازار کار  
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

پژوهش «آینده مشاغل ۲۰۲۵» از مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، نزدیک به ۷۸ میلیون شغل جدید در سطح جهانی ایجاد خواهد شد، که عمدتا به دلیل پیشرفت‌های سریع در این چهار شریک فناوری به وجود خواهند آمد: هوش مصنوعی، رباتیک، انرژی‌های تجدیدپذیر و شبکه‌های نسل بعدی!
در خط مقدم این تغییرات، هوش مصنوعی قرار دارد. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، حدود ۳۰٪ از مشاغل فعلی به‌طور کامل خودکار شده و ۶۰٪ دیگر وظایفشان تغییر کنند. نرم‌افزارهای تحلیل داده، تولید محتوا و طراحی محصول که اکنون توسط الگوریتم‌های هوش مصنوعی انجام می‌شوند، جایگزین بسیاری از کارهای انسانی شده‌ و شرکت‌ها را قادر می‌سازند تولیدات خود را با سرعت و دقت بیشتری پیش ببرند.

همزمان، رباتیک پیشرفته در حال ورود به کارخانه‌ها، انبارها و حتی بیمارستان‌هاست و کارهایی را انجام می‌دهد که پیش‌تر نیازمند دقت و مهارت بالای انسان بود. پیش‌بینی می‌شود که بازار جهانی رباتیک تا سال ۲۰۳۰ به ۱۱۰ میلیارد دلار برسد و سالانه نزدیک به ۱۴٪ رشد داشته باشد. این ربات‌ها، در خطوط مونتاژ خودرو، مراقبت‌های پزشکی دقیق،آموزش و بسیاری از مسائل دیگر وارد شده تا بهره‌وری را افزایش ‌دهند.

در ادامه جهان تحت تاثیر حوزه سومی قرار خواهد گرفت، انرژی‌های تجدیدپذیر با سرعت بالایی جایگزین منابع سنتی فسیلی می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ افزایش تقاضای جهانی برق، به‌ویژه برای مراکز داده‌های هوش مصنوعی، بیش از چهار برابر شود و این امر نیاز به توسعهٔ منابع خورشیدی، بادی و باتری‌های پیشرفته را ضروری کرده است. شرکت‌ها و دولت‌ها با سرمایه‌گذاری در این حوزه، هم بهره‌وری انرژی را بالا می‌برند و هم مشاغل جدیدی را در تولید، نصب و نگهداری ایجاد می‌کنند.

در نهایت، شبکه‌های نسل بعدی مانند ۵G و ۶G زیرساختی را در جهان فراهم می‌کنند که ارتباطات سریع و بدون وقفه را امکان‌پذیر می‌کند. این شبکه‌ها نه تنها جایگزین شبکه‌های سنتی می‌شوند، بلکه ظهور مشاغل دیجیتال و مجازی را سرعت می‌بخشند؛ از جمله توسعه نرم‌افزارهای هوشمند تا مدیریت سیستم‌های خودکار شهری و صنعتی.

کارشناسان معتقدند دوستی این چهار فناوری، در آینده‌ای نه چندان دور، شغل‌ها و وظایف انسانی را دگرگون کرده و مفهوم «کار کردن» را بازتعریف می‌کند. رِیکی لی، مدیر بخش بینش و داده در «مرکز اقتصاد و جامعه نوین» مجمع جهانی اقتصاد می‌گوید:« اگر می‌خواهید درآینده شغلی داشته باشید، حتما به سراغ این چهار حوزه بروید.»

ترجمه: فاطمه رضائیان

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha